Gyakori kérdések

» Miért a PLS Worldwide Kft.-t válasszam?

Számunkra elsődleges szempont, hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal. Erősségeink közé tartozik az ügyintézés során a pontosság, megbízhatóság és költséghatékony szemléletmód partnereink igényeihez igazodva. Lendületes fiatal csapatunk biztosítja a gördülékeny és hatékony munkavégzést.

» Milyen típusú áruk szállítását vállalja a cég?

Bármilyen legális, általános fuvarozással szállítható, dobozolt, csomagolt, ömlesztett küldemény, illetve veszélyes árunak nem minősulő hulladék szállítását vállaljuk.

» Hogyan kérhetek ajánlatot?

Árajánlatot telefonon illetve honlapunkon keresztül is kérhet. Ehhez meg kell adnia a szállítással kapcsolatos legfontosabb információkat, (szállítmány megnevezése, méretei, szállítás időpontja, felrakó és lerakóhely pontos megjelölése), ezután mi rövid időn belül elküldjük az Ön számára egyedi ajánlatunkat.

» Mi a teendőm, ha nem tudom, melyik szállítmányozási forma a legelőnyösebb számomra?

Szállítás módjával kapcsolatos kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk az Ön számára legideálisabb megoldást. Lehetősége van többféle ajánlatot is összehasonlítani, ezzel megkönnyítve a választást a különböző szállítási formák közül.

» Sikeres megegyezés után mi a következő lépés?

Amennyiben ajánlatunkat megfelelőnek találja, egy formanyomtatványt kell kitöltenie és elküldeni nekünk. Mi rövid időn belül felvesszük a kapcsolatot az áru feladójával és címzettjével, valamint tájékoztatjuk Önt az áru útjáról.

» Mi a biztosíték, hogy a küldemény odaér a megjelölt címre?

Minden küldeményről egyedileg számozott nemzetközi fuvarlevelet állítunk ki, ezzel igazolva a feladást és kézbesítést, valamint minden szállítási díjról számlát adunk. Ez alapján bármely küldemény egyértelműen beazonosítható és lekövethető.

» Milyen módon lesz biztosítva a szállítmány?

Minden közúti (nemzetközi viszonylatú) szállítóeszközünk rendelkezik CMR felelősségbiztosítással árukár esetére. (EU-s adószámmal rendelkező cégek esetén). Az CMR biztosítás általánosan 10 EUR/kg értékig fizeti a szállítmányozó hibájából bekövetkezett károkat. A CMR biztosítás sok esetben nem nyújt kellő fedezetet, ezért ilyen esetben javasolt külön szállítmánybiztosítás megkötése.A szállítmánybiztosítás egy adott szállítmánynak egy adott útvonalon történő fuvarozására szól. Cégünk a biztosítóval kötött keretszerződése alapján kedvező feltételekkel tud Önöknek ajánlatot adni szállítmánybiztosítás megkötésére. Légi és tengeri szállítmányozásban a nemzetközi szabályozások az irányadóak.